Nieuws

> Direct naar de openbare bekendmakingen

 • Opgeleid worden tot medewerker Publiekszaken en werkervaring opdoen

  (24-05-2017)

  Wordt opgeleid tot medewerker Publiekszaken bij de gemeente Haaren of bij één van de deelnemende gemeenten. Wij zoeken kandidaten voor circa 20 uur per week.

 • Een lintje voor iemand aanvragen

  (23-05-2017)

  Lintjesregen 2017 op 26 april jl. was weer een groot feest. De burgemeester mocht maar liefst 4 mensen uit onze gemeente namens Zijne Majesteit de Koning in het zonnetje zetten. We starten nu alweer met de voorbereidingen voor de lintjesregen van 2018. Dat lijkt misschien wat vroeg, maar als u iemand wilt voordragen voor een onderscheiding op 26 april 2018, dan moet u de ingevulde aanvraag indienen vóór 16 juli 2016.

 • Onderzoek jeugdhulp binnenkort van start

  (23-05-2017)

  Iedereen die op dit moment jeugdhulp ontvangt of heeft ontvangen in 2016, ontvangt deze maand (mei 2017) een vragenlijst. De gemeente is verantwoordelijk voor de jeugdhulp en wil graag weten hoe de hulp ontvangen en vooral ook ervaren wordt. Met de resultaten kan de inzet van onze jeugdhulp verbeterd worden.

 • Expositie van de Noenes in het gemeentehuis

  (23-05-2017)

  De gehele maand juni exposeren 29 creatieve Noenesnaren in het gemeentehuis van Haaren. Donderdagavond 1 juni om 19.00 uur opent burgemeester Jeannette Zwijnenburg de expositie. Iedereen is van harte welkom. 

 • Gratis cursus “Politiek Actief!”

  (19-05-2017)

  Tijdens de cursus Politiek Actief! krijg je een kijkje achter de schermen van de lokale politiek. De cursus wordt verzorgd door de griffier van de gemeente Haaren. Aanmelden is gratis en kan via griffie@haaren.nl

 • Update Toekomst Haaren

  (03-05-2017)

  Hieronder volgt een update over het proces van Toekomst Haaren.

 • Wijzigingen afvalinzameling

  (01-05-2017)

  Met ingang van januari 2018 wordt de afvalinzameling van het restafval, het GFT en het plastic verpakkingsmateriaal anders georganiseerd.

 • Gratis laadpaal aanvragen voor de openbare ruimte

  (18-04-2017)

  Als u geen plaats heeft voor een laadpaal bij uw huis of bedrijf, maar wel een elektrische auto heeft, kunt u gratis een aanvraag indienen voor het plaatsen van een laadpaal in de openbare ruimte. Een aanvraag indienen voor een laadpaal doet u via www.haaren.nl/laadpalen

 • Geen hondenpoep in weilanden

  (18-04-2017)

  Laat honden niet hun behoefte in weilanden doen. Honden kunnen de besmettelijke stadia van de parasiet (oöcysten) uitscheiden met de ontlasting, welke vervolgens via geïnfecteerd gras of ander voer door de koe kan worden opgenomen om zich vervolgens via het bloed door het lichaam te verspreiden. Het gevolg hiervan is, is dat rundveehouders steeds meer kampen met verwerpingen in hun veestapel. Om besmettingsgevaar bij koeien zoveel mogelijk te voorkomen vragen we de hond aan te lijnen en geen ontlasting achter te laten in de weilanden. 

 • Sloopregeling Vrijkomende Agrarische Bebouwing

  (29-03-2017)

  Op 2 februari 2017 stelde de gemeenteraad nieuw beleid voor vrijkomende agrarische bebouwing vast. Onderdeel van dit beleid gaat over de sloop van voormalige agrarische bebouwing. Hiervoor stelden we een sloopregeling op. Van 30 maart 2017 tot en met 10 mei 2017 kunt u laten weten wat u van de sloopregeling vindt. Mail uw reactie naar gemeente@haaren.nl 

 • Presentaties "Morgen Duurzaam Wonen"

  (21-03-2017)

  Zaterdag 18 maart vond "Morgen Duurzaam Wonen", georganiseerd door Duurzaam Haaren plaats in het gemeentehuis.Tijdens deze dag waren er allerlei activiteiten te doen rondom het thema "duurzaam wonen", waaronder een aantal lezingen. De presentaties hiervan kunt u terug vinden op de website van Duurzaam Haaren. Ook is het startschot voor het project Samen Slim Rijden gegeven door gedeputeerde A. Spierings, waren er huizendokters en een duurzaamheidscafé. Het was een druk bezochte en geslaagde duurzaamheidsdag.

 • Prikbord

  (23-02-2017)

  Bijeenkomsten die voor u -als inwoner van de gemeente- interessant of van belang zijn: