Boomfeestdag 2013 in Haaren: bomen maken gezond!

Dit item is verlopen op 27-03-2013.
boom geplant

Op woensdag 20 maart nemen leerlingen van groep 6 van basisschool de Klim-op deel aan de Boomfeestdag 2013. De ochtend is gevuld met bijzondere, leuke en leerzame activiteiten in het teken van het landelijke thema ‘Bomen maken gezond’.

Bomen planten

Tijdens de boomfeestdag planten de deelnemende kinderen jaarlijks bomen op de gekozen locatie. Dit jaar is dat de straat Driehoeven in Haaren. In het najaar van 2012 werden grondige werkzaamheden uitgevoerd aan de Driehoeven. Nu de werkzaamheden aan de Driehoeven zijn afgerond, leggen de leerlingen van de laatste hand aan de weg door er bomen en hagen te planten.

Overige activiteiten rondom thema ‘bomen maken gezond’

De verschillende activiteiten van de dag staan in het teken van het thema ‘Bomen maken gezond’. De kinderen planten bomen aan de Driehoeven, nemen deel aan de workshop Natuurbeleving en genieten van gezonde vruchten uit de natuur. De ochtend wordt rond 12:00 uur afgesloten met de oplevering van de Driehoeven.

De handen ineen

Om de Boomfeestdag tot een succes te maken, slaan verschillende partijen de handen ineen. Stichting Natuur Milieu Landschap Haaren (LNMH), Café den Bartel en basisschool de Klim-op verzorgen de workshops Natuurbeleving en Bomen maken gezond. Aanwonenden van de Driehoeven en het Leijpad zijn uitgenodigd deel te nemen en een handje te helpen. Een financiële bijdrage wordt geleverd door Rabobank Hart van Brabant. De verdere organisatie en invulling van de dag is in handen van gemeente Haaren, basisschool de Klim-op, Jan van den Boomen BV, Greenport Midden-Brabant, Emté Supermarkt, Florissant Bloemen en Planten en Dierenspeciaalzaak Angela.

Nieuwsgierig?

Iedereen is van harte welkom om een kijkje te nemen of deel te nemen aan de activiteiten tijdens de Boomfeestdag!

RSS