Burendag

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. Het doel van burendag is om samen met je buren een activiteit te organiseren. Denk als voorbeeld aan een sportieve activiteit, kindertheater, schoonmaken, opruimen, een fietstocht of een wandeling met senioren of gehandicapten. In 2019 vieren we Burendag op 28 september. Voor activiteiten of evenementen op burendag kan tot 14 september een bijdrage worden aangevraagd bij de gemeente. Hiervoor gelden wel enkele spelregels.

Aanvraag gemeentelijke bijdrage burendag 2019

 • Toelichting en spelregels aanvragen bijdrage

  Bewoners van een huurwoning kunnen een aanvraag indienen bij Woonveste. Het landelijke Oranjefonds stelt een bijdrage beschikbaar van maximaal €350,-.

  De gemeente stelt voor haar inwoners een bijdrage beschikbaar voor initiatieven op burendag van maximaal € 250,-. Deze bijdrage kan worden aangevraagd door inwoners met een huurwoning of een eigen woning. De gemeentelijke bijdrage is aanvullende op andere bijdragen. Voor inwoners met een huurwoning geldt dat een ontvangen bijdrage van Woonveste van de gemeentelijke bijdrage wordt afgetrokken. Dan resteert voor huurders een bijdrage van de gemeente van maximaal € 100,-. Een bijdrage van het Oranjefonds wordt eveneens in mindering gebracht. Informatie over de bijdrage van het Oranjefonds vindt u op www.burendag.nl.

  Een aanvraag voor een bijdrage van de gemeente moet uiterlijk 14 september a.s. bij de gemeente zijn ingediend.

  Spelregels

  1. Er wordt in de buurt/straat een activiteit georganiseerd, waarbij buurtbewoners iets goeds doen voor elkaar en/of de buurt. Het moet om meer gaan dat alleen eten en drinken. Een activiteit komt voor een bijdrage in aanmerking als deze:
   - de veiligheid bevordert en/of
   - de sportiviteit bevordert en/of
   - een schone leefomgeving bevordert en/of
   - ontmoeting stimuleert met buurtbewoners, die doorgaans niet zo zichtbaar zijn en/of
   - jong en oud met elkaar samenbrengt en/of
   - de sociale verbinding van buurtbewoners met elkaar stimuleert;
  2. De activiteit vindt plaats op vrijdag 27, zaterdag 28 of zondag 29 september 2019;
  3. Bij het initiatief waarvoor een bijdrage wordt gebracht zijn tenminste 3 buurtbewoners betrokken (gezinsleden niet meegerekend)
  4. De aanvraag wordt gedaan vóór 14 september 2019