Coronavirus

We houden u graag op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het Coronavirus. Hiervoor hebben we contact met de Veiligheidsregio Brabant Noordoost, de GGD en het RIVM. Op de website van het RIVM vindt u veel informatie maar ook de meest gestelde vragen en antwoorden.

More information on the website of National Institute for Public Health and the Environment.

 • Nieuws coronavirus

 • Ondernemers

  Bent u ondernemer kijk dan op de pagina Financiële ondersteuning voor ondernemers.

 • Zorg, Welzijn en Jeugd

  Hebt u vragen over uw gezondheid of wilt u meer weten?

  Vraag & aanbod extra zorgpersoneel bij elkaar gebracht.

  Jeugd

  Het Nederlands Jeugdinstituut heeft een speciale webpagina over Corona.

  Daar houden ze kinderen, ouders/opvoeders én professionals zo goed mogelijk op de hoogte van de huidige situatie. Voor ouders zijn er tips hoe om te gaan met de nieuwe thuissituatie. Wat zijn cruciale beroepen en wanneer heb je recht op opvang? Hoe dat je dat, thuisonderwijs? Maar ook op veel andere vragen over onderwijs en kinderopvang wordt antwoord gegeven. Kinderen en jongeren lezen wat ze zelf kunnen doen en vinden er antwoord op belangrijke vragen als: mag ik nog buitenspelen? Kan ik bij een vriend thuis gaan gamen?

  Het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid richt zich ook op professionals die werken in de jeugdgezondheidszorg. Op de speciale webpagina staan links naar betrouwbare informatie over het coronavirus die relevant is voor hun beroep.

  Belangrijke partners

  Basisteam Jeugd en Gezin (BJG) voor vragen op het gebied van jeugd en jongeren. Het BJG is telefonisch bereikbaar van 09:00 tot 13:00 uur via (073) 55 31 677 , maar ook per mail bjg@haaren.nl

  GGD, vragen over het virus of over uw gezondheid. Bekijk de website van de GGD of bel het landelijke nummer van het RIVM 0800 1351

  Farent, sociaal werk voor alledaagse vragen over onder andere relaties, financiën, mantelzorgen en huiselijk geweld. Telefonisch bereikbaar op ma t/m vr van 08.30 tot 17.00 uur via 088 023 75 00 of kijk op de website van Farent.

  Contour de Twern, ouderenwerk en vrijwilligerswerk. Telefonisch bereikbaar op 013 583 99 99 of kijk op de website van Contour de Twern.

 • Vragen over uw gezondheid?

  Neem telefonisch contact op met uw huisarts, of met de GGD Hart voor Brabant. U kunt ook bellen met het landelijke telefoonnummer 0800 – 1351. Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar +312 0205 1351. Folder Coronavirus (Pdf, 914 kB)

 • Onderwijs, horeca en sport

  Update dinsdag 31 maart.

  • Eet- en drinkgelegenheden en sport- en fitnessclubs sluiten tot en met dinsdag 28 april.
  • Sport- en fitnessclubs, sauna’s, sexclubs en coffeeshops sluiten vanaf zondag 15 maart 18.00 uur tot en met dinsdag 28 april.
  • Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met dinsdag 28 april

  Scholen en kinderdagverblijven gaan dicht vanaf maandag 16 maart tot en met dinsdag 28 april. Het gaat hierbij om scholen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en mbo.

  Voor kinderen van ouders in bijvoorbeeld de zorg, politie, openbaar vervoer en brandweer is er wel opvang in de school en het kinderdagverblijf, zodat hun ouders kunnen blijven werken. Deze opvang is zonder extra kosten. De lijst vindt u hier: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cruciale-beroepsgroepen

  Gebleken is dat kinderopvang en scholen over het algemeen goed in staat zijn deze opvang voor kinderen met ouders in vitale beroepen te organiseren. Dat is op veel plekken al volop in voorbereiding. De Veiligheidsregio’s willen deze organisaties niet voor de voeten lopen en hen vanuit de aanwezige zelfredzaamheid de ruimte geven. Mocht het organisaties niet lukken, dan kunnen zij terecht bij de gemeente waarin ze actief zijn.

  Docenten gaan onderwijs op afstand organiseren voor kinderen die thuis zitten, met prioriteit voor eindexamenleerlingen in het voortgezet onderwijs en het mbo.

  Hogescholen en universiteiten wordt verzocht onderwijs online aan te bieden in plaats van grootschalige colleges.

 • Milieustraat

  Het kan zijn dat u wat langer moet wachten dan u normaal gewend bent. Ook op de milieustraat volgt de gemeente de richtlijnen van het RIVM, om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

  De milieustraat blijft voorlopig open.

  Wat vragen wij aan de bezoekers van de milieustraat?

  Kom zoveel mogelijk alleen

  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar
  • Schud geen handen
  • Geen toegang als je verkouden bent of hoest
  • Beperkte toegang van het aantal personen op de milieustraat, het kan zijn dat u moet wachten
  • Sorteer thuis alvast voor, dan ben je op de milieustraat sneller klaar
  • Bij twijfel of niet meewerken, kan de beheerder van de milieustraat de toegang weigeren

  Alleen dringende gevallen

  Kom alleen naar de milieustraat als het echt noodzakelijk is. Kan het wachten? Stel het dan uit om verspreiding van het virus nog verder tegen te gaan.

 • Evenementen

  Alle bijeenkomsten zijn verboden tot 1 juni (in plaats van 6 april), ook met minder dan 100 mensen. Dit betekent ook dat publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden gesloten zijn. Voor begrafenissen en kerkelijke bruiloften geldt een uitzondering. Hier mogen maximaal 30 personen aanwezig zijn.

 • Verkeer en vervoer

  Vanaf donderdag 19 maart rijden de openbaar vervoer bussen van Arriva in Brabant een aangepaste dienstregeling. 

  De aangepaste dienstregeling is zichtbaar in de reisplanner op www.arriva.nl.

  Plan uw reis niet te vroeg van te voren, tot een uur voor vertrek kunnen er eventueel nog aanpassingen plaatsvinden.

 • Afspraak bij de gemeente

  Heeft u een afspraak bij de gemeente maar heeft u klachten als verkoudheid, hoesten of koorts? Dan vragen wij u om de afspraak te verzetten en een nieuwe afspraak in te plannen.

  U kunt telefonisch een afspraak inplannen via 0411 62 72 82.

  Voor de periode van 23 maart tot en met 6 april gelden gewijzigde openingstijden.

 • Wat kunt u zelf doen?

  • Iedereen in Nederland wordt gevraagd om waar mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren. Ook bijvoorbeeld bij het boodschappen doen.
  • Voor iedereen geldt: Blijf zoveel mogelijk thuis. Als een gezinslid verkoudheidsklachten heeft EN koorts, dan geldt dat het hele gezin binnen moeten blijven.
  • Mensen in heel Nederland worden opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken of de werktijden te spreiden.
  • Voor zorgpersoneel en personeel in vitale processen: er wordt veel van u gevraagd. Blijf pas thuis als u klachten hebt én koorts. Overleg zo nodig met uw werkgever.
 • Noodverordening

  Vanaf 27 maart is een regionale noodverordening van kracht in onze veiligheidsregio.