Herindeling gemeente Haaren

     

  

De gemeente Haaren wordt opgeheven en de vier dorpen, Haaren, Helvoirt, Esch en Biezenmortel gaan ieder onderdeel uitmaken van een andere buurgemeente. Op 5 juli 2018 besloot de gemeenteraad van Haaren dat Biezenmortel bij Tilburg komt, Esch bij Boxtel, Haaren bij Oisterwijk en Helvoirt bij Vught.

Samen met deze buurgemeenten werken we aan een soepele overgang, met zo weinig mogelijk overlast voor u. Op 1 januari 2021 is de herindeling een feit en bent u inwoner van een andere gemeente.

Hoe gaat het in de nieuwe gemeente?

Misschien hebt u zelf al vragen over de overgangsperiode of wilt u weten wat de toekomst u brengt. Wanneer kunt u met uw vragen terecht bij uw nieuwe gemeente? Gelden regels en beleid van de nieuwe gemeenten bijvoorbeeld ook meteen voor de nieuwe dorpen? Of is er sprake van een overgangsperiode? En wat wijzigt er dan precies voor u? Over al deze – en andere – zaken maken de vijf gemeenten momenteel afspraken.

Over de belangrijkste afspraken die de gemeenten maken en waar u persoonlijk iets van merkt, ontvangt u bericht. Dit gebeurt door de gemeente Haaren en, naarmate de herindelingsdatum dichterbij komt, ook steeds vaker door uw toekomstige gemeente. Ook via deze webpagina houden wij u op de hoogte van het belangrijkste nieuws.

Bent u al nieuwsgierig naar uw nieuwe gemeente? Kijk dan alvast op de websites van de gemeente Oisterwijk, Vught, Boxtel of Tilburg.