Identiteitskaart

Een identiteitskaart aanvragen kan alleen op afspraak. De identiteitskaart ligt na 5 werkdagen voor u klaar bij de receptie van het gemeentehuis. U betaalt de kosten bij de aanvraag. Iedereen moet het identiteitsbewijs zelf aanvragen én afhalen. Dit geldt ook voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Maak nu een afspraak

 • Kosten

  Product Prijs Geldigheid
  Identiteitskaart 18 jaar en ouder € 58,30 10 jaar
  Identiteitskaart tot en met 17 jaar € 30,70  5 jaar
  Extra kosten voor een spoedaanvraag € 49,85
  Extra kosten bij verlies of diefstal € 0,00

  De extra kosten voldoet u ook bij de aanvraag.

 • Meenemen

  • uw oude identiteitskaart, geldig of niet geldig. Als u een identiteitskaart én paspoort hebt, neem dan beide documenten mee. Heeft u geen oud reisdocument meer, neem dan een ander geldig identiteitsbewijs (met foto en handtekening) mee
  • één goedlijkende pasfoto in kleur die maximaal 6 maanden oud is op het moment van aanvraag. Let op de eisen
  • pinpas of contant geld om het paspoort te betalen. Pinnen, ja graag!

  Voor kinderen jonger dan 12 jaar neemt u daarnaast mee:

  Kan of wil één van de ouders geen toestemming geven? Dan kunt u vervangende toestemming vragen bij de rechtbank.

 • Spoedaanvraag

  U doet een spoedaanvraag om uw nieuwe identiteitskaart sneller te krijgen. Een spoedaanvraag moet u vóór 12:00 uur bij het gemeentehuis indienen. Bij een normale levering door de producent kunt u de volgende werkdag uw reisdocument vanaf 11:00 uur ophalen. Voor een spoedaanvraag betaalt u extra kosten. Vertrekt u vandaag al? Neem dan contact op met de Koninklijke Marechaussee voor een nooddocument. Zij beoordelen of u in aanmerking komt voor een nooddocument.

 • Identiteitskaart kwijt of gestolen

  U geeft uw vermissing van uw identiteitskaart digitaal door. U heeft hiervoor DigiD nodig.

  Daarna maakt u een afspraak voor de aanvraag van een nieuwe identiteitskaart.

 • Reizen

  Reizen met kinderen

  Sommige landen buiten het Schengengebied eisen een bewijs dat de meereizende volwassene de ouder is of het gezag heeft. Als het kind met iemand anders meereist, moet de ouder of degene die het gezag heeft hiervoor toestemming geven. Omdat het kind vaak een andere achternaam heeft dan de meereizende volwassene, kan dit problemen geven bij de douane. Voor de toestemming kunt u op de website van de Koninklijke Marechaussee de brief vinden en daar wordt ook aangegeven welke documenten u nodig heeft.

  Waar kan ik naartoe?

  Met een identiteitskaart kunt u reizen naar vrijwel alle Europese landen en enkele bestemmingen buiten Europa. Een overzicht van deze landen en meer informatie vindt u op www.paspoortinformatie.nl