Nieuws

> Direct naar de openbare bekendmakingen

 • Stop principeverzoeken en conceptbestemmingsplannen

  (07-08-2020)

  Haaren neemt geen nieuwe principeverzoeken meer in behandeling en stopt per direct met de behandeling van (de meeste) al ingediende principeverzoeken en concept-bestemmingsplannen. Dit heeft het college van B&W besloten. Het gaat om principeverzoeken en concept-bestemmingsplannen die de gemeente Haaren niet meer zelf af kan ronden vanwege de herindeling per 1 januari 2021. 

 • Grip op corona

  (07-08-2020)

  Op donderdag 6 augustus gaven premier Rutte en minister de Jong een persconferentie. Belangrijkste onderwerpen waren de actuele situatie rondom het coronavirus en de daaruit voortvloeiende aanvullende maatregelen. De Nederlandse corona-aanpak is erop gericht het virus maximaal onder controle te krijgen, de zorg niet te overbelasten en kwetsbare mensen in de samenleving te beschermen.

 • Statement voorzitters Veiligheidsregio's 6-8-2020

  (07-08-2020)

  Alarmerende cijfers over coronabesmettingen

  De besmettingen met corona nemen de afgelopen weken weer ernstige vormen aan. In het westen van het land, maar ook in het westelijke deel van onze provincie. Het gaat om besmettingen die veelal in de privé- en werksfeer zijn opgelopen volgens het RIVM. Op feestjes en bbq’s, in onze gebedshuizen, bij verenigingen, op kantoor, in de supermarkt of op de camping. Niet verwonderlijk, want iedereen wil na deze afgelopen lastige maanden zijn of haar familie, vrienden of collega’s graag weer zien en de normale routines weer oppakken.

 • Winnend kiosk ontwerp bekend

  (05-08-2020)

  ‘Rank en sierlijk’ wint het van ‘Eenvoud in steen’. Haaren kiest ontwerp 1!

 • Grootasfaltonderhoud Heesakker e.v.

  (10-07-2020)

  Op 24 augustus start het grootschalig asfaltonderhoud aan de Heesakker, Noenes, Groenstraat en Roonsestraat, het traject  tussen Belversestraat en de Helvoirtseweg. De aannemer die het werk uitvoert, is Dura Vermeer Infra regio Zuid Oost uit Den Bosch.

 • Informatieavonden subsidie en herindeling

  (06-07-2020)

  De herindeling van Haaren komt steeds dichterbij. Concreet betekent dit dat per 1 januari 2021 Biezenmortel wordt toegevoegd aan gemeente Tilburg, Esch aan gemeente Boxtel, Helvoirt aan gemeente Vught en Haaren aan gemeente Oisterwijk.

 • Verklaring voorzitters veiligheidsregio 24-6-2020

  (25-06-2020)

  Beste Brabanders,

  Zojuist sprak onze minister president ons, voorlopig voor het laatst op deze manier, toe over de ontwikkelingen rondom de aanpak van het coronavirus. Hij kondigde verregaande versoepelingen van de regels aan, die effectief zijn vanaf 1 juli a.s. Voor een volledig overzicht van wat er vanaf die datum precies verandert, kunt u kijken op de site van de rijksoverheid.

 • Stapsgewijs meer ruimte in het openbare leven

  (20-05-2020)

  Tijdens de persconferentie van dinsdag 19 mei kondigde premier Mark Rutte weer een versoepeling van maatregelen aan. Tot 1 juni geldt een verbod op samenkomsten. Vanaf 1 juni worden deze maatregelen versoepeld.

 • Statement voorzitters veiligheidsregio 19-5-2020

  (20-05-2020)

  Zojuist keken wij wederom naar een persconferentie van het kabinet over de aanpak van het coronavirus.

 • Vermijd drukte, houd 1,5 meter afstand

  (06-05-2020)

  Vanaf maandag 11 mei kunnen we elkaar in Nederland iets meer ruimte geven, en daarbij het coronavirus onder controle houden.