Nieuws

> Direct naar de openbare bekendmakingen

 • Duurzame huizenroute op 2 en 9 november

  (21-10-2019)

  Wat komt er allemaal kijken bij het verduurzamen van je woning? Ga je een zonneboiler aanschaffen, of toch even aankijken tot er iets nieuws op de markt komt? Wachten op een wijkaanpak, of kun je zelf al beginnen? Het bezoeken van een woning tijdens de Duurzame Huizen Route op 2 en 9 november kan een goede eerste stap zijn om kennis op te doen. In heel Nederland stellen huiseigenaren gastvrij hun woning open en vertellen over hun aanpak, ervaringen en de keuzes die zij hebben gemaakt.

 • 65 plus en vragen over openbaar vervoer?

  (21-10-2019)

  Bezoek het Reisloket voor informatie, advies en gratis OV-chipkaart.  Dinsdag 12 november is het Reisloket van 10.00 tot 15.00 uur aanwezig bij het HelvoirThuis (Kloosterstraat 30, Helvoirt).

 • Laatste begroting

  (14-10-2019)

  Vanwege de herindeling de laatste begroting van de gemeente Haaren, waarin staat wat het college het komende jaar wil bereiken. 

 • Mantelzorgers verdienen ook aandacht

  (14-10-2019)

  Dag in dag uit voor een naaste zorgen, kan naast het huishouden, werk of kinderen een zware belasting zijn. Wij vinden het belangrijk om de mantelzorgers te belonen voor hun inzet. Dit doen we met de mantelzorgwaardering en een mantelzorgdag.

 • Subsidieregeling herbestemming monumenten

  (07-10-2019)

  De landelijke ‘Subsidieregeling stimulering herbestemming monumenten’ is weer opengesteld. Aanvragen kunnen worden ingediend van 1 oktober tot en met 30 november 2019.

  De subsidieregeling heeft betrekking op het uitvoeren van haalbaarheidsonderzoek ten behoeve van herbestemmen en het wind- en waterdicht houden van monumentale objecten. Niet alleen voor rijksmonumenten, maar ook voor gemeentelijke monumenten en andere karakteristieke gebouwen kan een beroep worden gedaan op deze regeling.

 • Festival Futura biedt een tweede kans

  (16-09-2019)

  Op zaterdag 30 november organiseren Duurzame Energie Haaren (DEH) en de gemeente samen weer Festival Futura. Het is de tweede keer dat dit festival wordt gehouden. Het duurt nog even maar de organisatie is in volle gang. Deze editie staat in het teken van ‘tweede kans = eerste keus’. Hoe maak je van niets iets? Hoe goed kun je shoppen in een kringloopwinkel?