Nieuws

> Direct naar de openbare bekendmakingen

 • Meld u aan als sportieve of culturele organisatie

  (09-12-2019)

  Vanaf half februari krijgen alle basisschoolleerlingen van Oisterwijk, Heukelom, Moergestel en het dorp Haaren de mogelijkheid om gedurende de rest van het jaar kennis te maken met sportverenigingen en culturele instellingen in deze dorpen. Maken zij in 2020 ook kennis met uw vereniging of instelling? Meld uw activiteit aan!

 • Nieuwjaarsreceptie

  (09-12-2019)

  Op zondag 5 januari tussen 11.30 en 13.00 uur is er een nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis. Namens het college nodig ik alle inwoners graag uit voor deze laatste nieuwjaarsreceptie van onze gemeente.

  Laten we samen proosten op een fantastisch 2020. 

  Yves de Boer
  Burgemeester

 • Wetsvoorstel herindeling Haaren

  (06-12-2019)

  Zoals u weet wordt de gemeente Haaren per 1 januari 2021 opgesplitst. De voorbereidingen hiervoor worden getroffen en een belangrijke formele stap wordt volgend jaar genomen. De Tweede Kamer en de Eerste Kamer stemmen dan over het wetsvoorstel: Splitsing van de gemeente Haaren (TK 35 345). Tot 10 januari 2020 kunt u reageren op dit wetsvoorstel.

 • Archeologisch onderzoek Mgr. Bekkersplein

  (02-12-2019)

  Zoals u rondom het Mgr. Bekkersplein heeft kunnen zien, zijn de voorbereidingen gestart voor de werkzaamheden aan het plein.

  Eind november heeft hiervoor ook archeologisch onderzoek plaatsgevonden. Dit onderzoek, verricht door archeologen, is nodig om een beeld te krijgen van de archeologische waarden van de grond en is wettelijk verplicht.

 • Vuurwerk? Hou het legaal!

  (02-12-2019)

  De feestdagen komen er aan en op het eind van het jaar mag het vuurwerk eindelijk uit de doos en de lucht in. Helaas is er ook veel illegaal vuurwerk te koop. Dit vuurwerk heeft geen veiligheidskeurmerk en kan voor hele vervelende situaties leiden. Niet alleen voor de persoon die het vuurwerk afsteekt maar ook voor de omgeving. Help daarom mee om illegaal vuurwerk te weren.

 • Verduurzaming woningen

  (25-11-2019)

  We hebben als gemeente mooie ambities op het gebied van het verduurzamen van onze energie. Door het energiegebruik zover mogelijk terug te dringen hoeft er minder duurzame energie opgewekt te worden. Gezien de herindeling maken we geen nieuwe beleid maar verduurzamen van woningen doen we wel! Om dit te realiseren, hebben we in Duurzame Energie Haaren (DEH) en Brabant Woont Slim een partner gevonden.