Nieuws

> Direct naar de openbare bekendmakingen

 • Raadsvergadering 29 oktober

  (19-10-2020)

  De openbare raadsvergadering op donderdag 29 oktober begint om 20.00 uur in het gemeentehuis. In verband met de coronamaatregelen is het aantal bezoekers beperkt.

 • Ook Haaren sluit zich aan bij initiatief duurzame gronduitgifte

  (19-10-2020)

  Gemeente Haaren heeft haar handtekening gezet onder het ambitiestatement Duurzame Gronduitgifte. Zij volgt daarmee het voorbeeld van 24 andere organisaties en gemeenten, die eveneens hebben uitgesproken zich te willen inzetten voor een duurzamer gebruik van hun gronden. Hun gezamenlijke inspanningen moeten zorgen voor herstel van de biodiversiteit, een betere bodemgesteldheid en een betere waterkwaliteit in Brabant.

 • Duurzaam zonne-energieveld geopend

  (16-10-2020)

  Wethouder duurzaamheid Carine Blom heeft vrijdag 16 oktober een nieuw zonne-energieveld van Zonne -Energiecoöperatie De Groene Leye geopend. Deze is aangebracht op het dak van vakgarage Bressers in Haaren. De opening was via livestream te volgen op diverse dorpsplatformen.

 • Overdracht (persoons)gegevens aan buurgemeenten

  (12-10-2020)

  Per 1 januari 2021 houdt de gemeente Haaren op te bestaan. De vier dorpen van onze gemeente worden toegevoegd aan buurgemeenten. Haaren komt bij gemeente Oisterwijk, Helvoirt bij gemeente Vught, Esch bij gemeente Boxtel en Biezenmortel bij gemeente Tilburg.

 • Verklaring burgemeester Yves de Boer 2-10-2020

  (05-10-2020)

  WE MOETEN HET ECHT SAMEN DOEN!

  Het aantal besmettingen neemt toe, helaas ook in onze gemeente. Dat betekent dat we ook in Haaren aanvullende maatregelen moeten treffen om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

 • Aangescherpte maatregelen

  (29-09-2020)

  Gisteravond, 28 september, kondigde het Kabinet tijdens een persconferentie aangescherpte maatregelen aan om verspreiding van het coronavirus terug te dringen.

 • Subsidieregeling stimulering herbestemming monumenten

  (21-09-2020)

  Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft een subsidie opengesteld voor stimulering herbestemming monumenten. Deze landelijke subsidieregeling kunt u gebruiken voor het uitvoeren van haalbaarheidsonderzoek voor herbestemmen en het wind- en waterdicht houden van monumentale objecten. Niet alleen voor rijksmonumenten, maar ook voor gemeentelijke monumenten en andere karakteristieke gebouwen kan op deze regeling een beroep worden gedaan. Van 1 oktober tot en met 30 november kunt u deze subsidie aanvragen.

 • Verklaring voorzitters Veiligheidsregio's 6-8-2020

  (07-08-2020)

  Alarmerende cijfers over coronabesmettingen

  De besmettingen met corona nemen de afgelopen weken weer ernstige vormen aan. In het westen van het land, maar ook in het westelijke deel van onze provincie. Het gaat om besmettingen die veelal in de privé- en werksfeer zijn opgelopen volgens het RIVM. Op feestjes en bbq’s, in onze gebedshuizen, bij verenigingen, op kantoor, in de supermarkt of op de camping. Niet verwonderlijk, want iedereen wil na deze afgelopen lastige maanden zijn of haar familie, vrienden of collega’s graag weer zien en de normale routines weer oppakken.

 • Winnend kiosk ontwerp bekend

  (05-08-2020)

  ‘Rank en sierlijk’ wint het van ‘Eenvoud in steen’. Haaren kiest ontwerp 1!