Nieuws

> Direct naar de openbare bekendmakingen

 • Ontvang een bedrag voor uw activiteit op Burendag 2017

  (25-07-2017)

  Op 23 september aanstaande vindt Burendag plaats. Woonveste en gemeente Haaren stellen maximaal € 250,00 per activiteit beschikbaar als uw activiteit bijdraagt aan een schonere, veiligere en fijnere wijk. Bij Woonveste en gemeente Haaren kunt u de spelregels voor de financiële bijdrage Burendag opvragen. Aanvragen moeten vóór 18 augustus 2017 binnen zijn. 

 • Voedselinitiatieven en - events gezocht voor We Are Food 2018

  (24-07-2017)

  Met de campagne We Are Food laat Brabant aan de wereld zien wat het op het gebied van food te bieden heeft. Daarbij verdienen in 2018 alle mooie foodinitiatieven in Brabant een podium! We Are Food inventariseert de komende maanden alle initiatieven die het aanbod in 2018 kunnen aanvullen en verrijken. Bereid jij een activiteit voor die onderscheidend is, toegankelijk voor een breed (internationaal) publiek en waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat? Meld je dan aan via het inschrijfformulier op de website. 

 • Nieuwe toeristische website en ommetjes brochure gemeente Haaren

  (17-07-2017)

  Vier dorpen zorgen gezamenlijk voor een bijzonder cultureel erfgoed. Ieder dorp heeft haar eigen karakter met een interessant cultuurhistorisch aanbod, gezellige evenementen en gemoedelijke accommodaties om te overnachten. En dat alles omringd door prachtige natuur. Meer dan genoeg reden om de vier dorpen Biezenmortel, Esch, Haaren en Helvoirt op de kaart te zetten. Dit gaan we doen met de nieuwe toeristische website en de vernieuwde Ommetjes brochure.

 • Vaststelling Woonvisie 2017-2021 ‘Van wensen naar wonen’

  (17-07-2017)

  De gemeente Haaren is een aantrekkelijke, leefbare en groene gemeente. Kwaliteiten waarop we trots zijn en die we willen behouden. Met de vaststelling en uitvoering van onze nieuwe Woonvisie ‘Van Wensen naar Wonen’ dragen we bij aan het behoud van die kwaliteiten.

 • Wijziging locatie inzamelpunt tuinafval Biezenmortel

  (10-07-2017)

  Vanaf zaterdag 5 augustus is het inzamelpunt voor tuinafval in Biezenmortel ingericht aan het eind van de Vosselaerstraat. De openingstijden zijn tussen 10.00 en 12.00 uur op de zaterdag in de oneven weken. 

 • Tijdelijke verkeersmaatregel kermis Esch

  (10-07-2017)

  Voor de veiligheid op de weg en het beschermen van de weggebruikers onderstaande wegen en/of weggedeelten tijdelijk in beide richtingen af te sluiten voor alle verkeer uitgezonderd voetgangers en aanwonenden. Voor de kermis in Esch: Marktplein. Deze maatregel geldt van donderdag 20 juli 2017  07:00 uur tot woensdag 26 juli 2017 12.00 uur.

 • Pilot: gewoon gezond

  (05-07-2017)

  In de maanden juni t/m november 2017 start de gemeente Haaren een pilot om burgerinitiatieven te stimuleren op het gebied van gezondheid. Het gaat om concrete plannen van inwoners op het gebied van: bewegen, gezonde voeding, ontmoeten en een gezonde omgeving.

 • Voormalig burgemeester Frans Ronnes overleden

  (12-06-2017)

  Maandagnacht 12 juni is voormalig burgemeester Frans Ronnes overleden.

  Van december 2001 tot en met september 2013 was Frans Ronnes burgemeester van de gemeente Haaren. Met zijn daadkracht bracht hij rust en stabiliteit en door zijn brede menselijke belangstelling had hij vele goede contacten in het gemeentehuis en met de inwoners van Biezenmortel, Esch, Haaren en Helvoirt.

  Hij blijft in onze herinnering als een deskundige en gedreven burgemeester, maar vooral als een betrokken, warm mens.

  Breng uw online condoleance uit op http://www.condoleance.nl/16528

 • Stichting Taxus Taxi haalt snoeisel gratis thuis op

  (02-06-2017)

  Van juni t/m augustus komt Stichting Taxus Taxi kosteloos taxussnoeisel ophalen. 

 • Update Toekomst Haaren

  (03-05-2017)

  Hieronder volgt een update over het proces van Toekomst Haaren.

 • Wijzigingen afvalinzameling

  (01-05-2017)

  Met ingang van januari 2018 wordt de afvalinzameling van het restafval, het GFT en het plastic verpakkingsmateriaal anders georganiseerd.

 • Gratis laadpaal aanvragen voor de openbare ruimte

  (18-04-2017)

  Als u geen plaats heeft voor een laadpaal bij uw huis of bedrijf, maar wel een elektrische auto heeft, kunt u gratis een aanvraag indienen voor het plaatsen van een laadpaal in de openbare ruimte. Een aanvraag indienen voor een laadpaal doet u via www.haaren.nl/laadpalen

 • Geen hondenpoep in weilanden

  (18-04-2017)

  Laat honden niet hun behoefte in weilanden doen. Honden kunnen de besmettelijke stadia van de parasiet (oöcysten) uitscheiden met de ontlasting, welke vervolgens via geïnfecteerd gras of ander voer door de koe kan worden opgenomen om zich vervolgens via het bloed door het lichaam te verspreiden. Het gevolg hiervan is, is dat rundveehouders steeds meer kampen met verwerpingen in hun veestapel. Om besmettingsgevaar bij koeien zoveel mogelijk te voorkomen vragen we de hond aan te lijnen en geen ontlasting achter te laten in de weilanden. 

 • Presentaties "Morgen Duurzaam Wonen"

  (21-03-2017)

  Zaterdag 18 maart vond "Morgen Duurzaam Wonen", georganiseerd door Duurzaam Haaren plaats in het gemeentehuis.Tijdens deze dag waren er allerlei activiteiten te doen rondom het thema "duurzaam wonen", waaronder een aantal lezingen. De presentaties hiervan kunt u terug vinden op de website van Duurzaam Haaren. Ook is het startschot voor het project Samen Slim Rijden gegeven door gedeputeerde A. Spierings, waren er huizendokters en een duurzaamheidscafé. Het was een druk bezochte en geslaagde duurzaamheidsdag.

 • Prikbord

  (23-02-2017)

  Bijeenkomsten die voor u -als inwoner van de gemeente- interessant of van belang zijn: