Duurzaam zonne-energieveld geopend

Wethouder duurzaamheid Carine Blom heeft vrijdag 16 oktober een nieuw zonne-energieveld van Zonne -Energiecoöperatie De Groene Leye geopend. Deze is aangebracht op het dak van vakgarage Bressers in Haaren. De opening was via livestream te volgen op diverse dorpsplatformen.

De Groene Leye

Energiecooperatie De Groene Leye wil de productie van stroom in de regio vergroenen en verduurzamen. Een eerder project leverde een rendement op van 15%. Met dit tweede project willen we ze dit minimaal evenaren. Dit zonne- energieveld zal voor bestaande en nieuwe leden van de coöperatie groene stroom produceren.

Voor heel de regio

Niet alleen Haaren, maar ook alle inwoners in de postcodegebieden 5296 (Esch), 5282(gedeelte Boxtel), 5076 ( Haaren), 5268 (Helvoirt), en 5262 (gedeelte Vught) nemen deel. Mensen die in deze gebieden wonen kunnen nog op de laatste openstaande participaties inschrijven.

Burgerinitiatief

Wethouder Blom is blij met deze nieuwe opwekinstallatie die een geschatte totaalopbrengst heeft van 65.000 KWh per jaar. Ze ziet het als een mooie volgende stap van de coöperatie. “Dit is een burgerinitiatief dat onze gemeenschap verder brengt, ook na de gemeentelijke opsplitsing. Daarmee legt het de basis voor een duurzame toekomst”.