Gladheid als gevolg van vorst en sneeuw

De buitendienst van de gemeente Haaren kan uw hulp gebruiken bij het bestrijden van gladheid deze winter. Zo kunt u bijvoorbeeld wandelpaden of inritten in de buurt van uw huis of bedrijfspand(en) sneeuwvrij maken. 

Webpagina gladheid

Het is onmogelijk voor onze buitendienst om bij gladheid op alle plekken in de gemeente zout te strooien of sneeuw te ruimen. Op www.haaren.nl/gladheid vindt u het gladheidsbestrijdingsplan en ziet u op welke wegen in de Biezenmortel, Esch, Haaren en Helvoirt in geval van gladheid gestrooid en/of sneeuw geruimd wordt. Zo ziet u ook waar wij nog wat hulp kunnen gebruiken. 

Nieuwe manier van strooien

Er  worden nieuwe strooiwagens ingezet die voortaan ook preventief kunnen strooien. Dit betekent dat we niet meer hoeven wachten tot het  daadwerkelijk glad  is maar eerder op de avond of vroeg in de ochtend kunnen strooien. Natuurlijk wordt er ook gestrooid en/of geveegd nadat het gesneeuwd en/of geijzeld heeft. Er staat op de gemeentewerf een tank met een pekelopslag van 35.000 liter klaar voor gebruik en tevens een depot met 150 ton zout. Omdat er pekelwater wordt toegevoegd is minder strooizout nodig en wordt het milieu minder belast.

Helpt u een handje?

De gemeente doet haar best om ervoor te zorgen dat u veilig gebruik kunt maken van de gemeentelijke wegen en fietspaden. We kunnen helaas niet op iedere meter van de gemeente de gladheid/overlast goed bestrijden. Daarom kunnen we u hulp gebruiken. Zo kunt u bijvoorbeeld wandelpaden of inritten in de buurt van uw huis of bedrijfspand(en) sneeuwvrij maken. 

Op diverse plaatsen in onze gemeente hebben we vorige winter veel behulpzame inwoners gezien die geheel belangeloos dorpsgenoten hierbij hielpen. Dat is voor herhaling vatbaar denken wij.