Hulp bij belastingaangifte doen

Vraag hulp aan iemand voor het doen van de belastingaangifte die verstand heeft van belastingzaken. U kunt hiervoor terecht bij deskundige vrijwilligers of een belastingwinkel of adviseur.  

Deskundige vrijwilliger

Er zijn verschillende belangenorganisaties die vrijwilligers trainen in het helpen bij het doen van aangifte inkomstenbelasting. Denk bijvoorbeeld aan de deskundige vrijwilligers van de KBO of andere ouderenverenigingen. Zij willen u graag helpen, ook als u géén lid bent! 

Belastingwinkel of adviseur

Ook kunt u terecht bij een vrijwilliger bij een belastingwinkel. De hulp is gratis maar vaak alleen beschikbaar voor mensen met een laag inkomen. De belastingwinkel (Karel de Grotelaan 4, Eindhoven) is bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 08.00 tot 20.00 uur en vrijdags van 08.00 tot 17.00 uur. Maak een afspraak via 0800-0543. U ontvangt van de Belastingdienst een bevestiging waarin staat wat u mee moet nemen naar de afspraak (jaaropgaves, DigiD-inlogcode, enz.). Daarnaast is een professionele belastingadviseur natuurlijk een mogelijkheid. Die is deskundig, maar vaak prijzig.