Jongeren knappen samen met gemeente voetbalveld bij de Gijzel op

Vanuit de gemeente ondersteunen wij graag initiatieven van de jongeren in onze gemeente. De afgelopen maanden zijn diverse jongeren samen met de jongerenwerker bezig geweest met het veld in Helvoirt met de rode goals. Deze jongeren gaven te kennen dat zij daar graag voetballen, maar dat het door het hoge gras, geen netten in de goals en de brandnetels die er staan het niet altijd even fijn is.

Door met de jongeren in gesprek te gaan, te brainstormen en hen te laten uittekenen wat hun wensen zijn, hebben zij kunnen aangeven wat zij graag als kleine aanpassing zouden zien. Zo zouden zij vaker het gras en de brandnetels gemaaid zien, hekken achter de goals hebben en iets om op te zitten.

Vrijdag 22 september was het zover! Het veldje werd met een welgemikte trap in gebruik genomen. De hekken waren geplaatst en was het dus tijd om met buurtbewoners en de jeugd dit te vieren. Wethouder Johan van den Brand, ging samen met de jeugd, in gesprek met de bewoners.

Tijdens de bijeenkomst hebben de partijen kennisgemaakt, zijn met elkaar in gesprek gegaan en hebben we met eigen ogen gezien hoe de jeugd op een leuke en goede manier gebruik kan maken van deze vernieuwing op het veld.