Lintjesregen 2019

Namens Zijne Majesteit de Koning ontvangen op 26 april 2019 weer duizenden vrijwilligers in Nederland een lintje voor hun verdiensten. Wilt u iemand voordragen voor de lintjesregen volgend jaar? Doe dit dan voor 16 juli 2018.

Wie verdient een lintje?

Is er iemand die zich al jarenlang op een heel bijzondere, intensieve manier inspant voor onze gemeenschap, zonder dat hij  of zij daarvoor wordt betaald? Misschien is het iemand die zich buitengewoon inzet voor het verenigingsleven of iemand die zich onvermoeibaar als vrijwilliger inzet in de zorg. Aarzel niet en vraag voor hem/haar een lintje aan!

Hoe?

Een koninklijke onderscheiding aanvragen voor een ander kan iedereen doen. Hier hoef je geen bestuurder van een vereniging of organisatie voor te zijn.

Vraag je een lintje aan voor iemand uit de gemeente Haaren? Neem dan contact op met Janine van der Zanden, gemeente Haaren, via telefoonnummer 0411-627249 of e-mail j.vd.zanden@haaren.nl . Zij kan u in grote lijnen vertellen of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke onderscheiding en welke documenten nodig zijn voor de aanvraag.

Dient u een verzoek in? Dan betekent dat niet automatisch dat de Koninklijke onderscheiding ook daadwerkelijk wordt toegekend. Het is ook daarom van groot belang, dat u als aanvrager de voordracht, zoals de aanvraag officieel heet, heel zorgvuldig behandelt en strikt vertrouwelijk houdt.