Nieuwe toeristische website en ommetjes brochure gemeente Haaren

Vier dorpen zorgen gezamenlijk voor een bijzonder cultureel erfgoed. Ieder dorp heeft haar eigen karakter met een interessant cultuurhistorisch aanbod, gezellige evenementen en gemoedelijke accommodaties om te overnachten. En dat alles omringd door prachtige natuur. Meer dan genoeg reden om de vier dorpen Biezenmortel, Esch, Haaren en Helvoirt op de kaart te zetten. Dit gaan we doen met de nieuwe toeristische website en de vernieuwde Ommetjes brochure.

Nieuwe toeristische website

Met de vier landingspagina’s www.bezoekbiezenmortel.nl, www.bezoekesch.nl, www.bezoekhaaren.nl en www.bezoekhelvoirt.nl worden de vier karakteristieke dorpen op de kaart gezet. De websites zijn ontwikkeld in de stijl van Het Groene Woud en sluiten aan bij de lokale websites van andere gemeenten in het gebied. De nieuwe website bevat boordevol informatie . Van dagjes uit, eten en drinken, evenementen en van natuurgebieden tot overnachtingen, het is er allemaal te vinden. VVV Noordoost-Brabant beheert deze websites. Ondernemers kunnen informatie over (nieuwe) toeristische activiteiten en accommodaties sturen naar marketing@vvvnoordoost-brabant.nl.

Ommetjes brochure

Met de vernieuwde pocket-size Ommetjes brochure ontdekken recreanten de mooiste natuurgebieden en plekken van Biezenmortel, Esch, Haaren, Helvoirt en omgeving. In de zomer van 2014 is de eerste editie verschenen. Op velen verzoek is de brochure herdrukt. De vernieuwde brochure bevat naast 8 wandelommetjes ook 4 fietsommetjes langs de mooiste en leukste highlights van onze vier dorpen. Recreanten maken tijdens de routes bijvoorbeeld kennis met Van Gogh Helvoirt; Esch, de Glimlach van Brabant; Nationaal Park Loonse & Drunense Duinen en de Haarense Tuin van Brabant.

Alle 12 de routes zijn gepland op het landelijke wandel- en fietsknooppunten systeem en worden onderhouden door VVV Noordoost-Brabant i.s.m. Routebureau Brabant. De Ommetjes brochure is te downloaden via https://folder.bezoekhaaren.nl/ en gratis op te halen bij de verschillende VVV agentschappen en diverse toeristische ondernemers. Ondernemers kunnen de brochure voor hun gasten tevens ophalen op het gemeentehuis.