Proef kruispunt N65 Torenstraat - Molenstraat

Om de doorstroming van het verkeer te verbeteren wordt de komende periode een proef uitgevoerd op het kruispunt N65 – Torenstraat – Molenstraat, te Helvoirt. Het doel van deze proef is uitsluitend gericht op het verbeteren van regeling van het verkeer op de kruising.

De proef komt voort uit de noodzaak om de groei van onze mobiliteit in goede banen te leiden en de capaciteit van bestaande wegen beter te benutten. De proef wordt georganiseerd door, het verkeerskundig adviesbureau Goudappel Coffeng in samenwerking met De Innovatiecentrale (RWS/provincie) en Rijkswaterstaat Zuid-Nederland. De Innovatiecentrale biedt wegbeheerders de mogelijkheid om nieuwe, intelligente mobiliteitsoplossingen in de praktijk te testen.

Om de verkeerseffecten te kunnen onderzoeken worden de komende periode metingen uitgevoerd. Er zullen tijdelijk enkele camera’s worden geplaatst voor het verkeerskundig onderzoek. Deze camera’s registreren geen kentekens. Als de proef met de verkeersregeling aantoont dat er positieve effecten zijn, wordt deze permanent in gebruik genomen.