Vuurwerk? Hou het legaal!

De feestdagen komen er aan en op het eind van het jaar mag het vuurwerk eindelijk uit de doos en de lucht in. Helaas is er ook veel illegaal vuurwerk te koop. Dit vuurwerk heeft geen veiligheidskeurmerk en kan voor hele vervelende situaties leiden. Niet alleen voor de persoon die het vuurwerk afsteekt maar ook voor de omgeving. Help daarom mee om illegaal vuurwerk te weren.

Hoe weet ik of het vuurwerk illegaal is?

Het is lastig te bepalen of vuurwerk illegaal is. Het hoeft er niet afwijkend uit te zien en wordt ook soms normaal aangeboden. Als vuistregel geldt: illegaal vuurwerk is al het vuurwerk dat niet in de legale handel en binnen de vastgestelde verkoopdagen in Nederland wordt verkocht. Dit jaar zijn de verkoopdagen 28, 29, 30 en 31 december. De bekendste voorbeelden van illegaal vuurwerk zijn Cobra’s.

Meld het, voor uw eigen veiligheid!

Het is voor ieders veiligheid van groot belang dat we samen illegaal vuurwerk bestrijden. Weet of vermoedt u dat ergens illegaal vuurwerk ligt opgeslagen of wordt verkocht? Neem dan contact met ons op of doe een melding via Fixi . We gaan dan met de betrokkenen in gesprek.