Welk ontwerp voor de kiosk kiest u?

Op het Mgr. Bekkersplein ziet u de twee ontwerpen voor de nieuwe kiosk. Aan u, inwoners van Haaren, de vraag: welk ontwerp spreekt u het meeste aan?

Bekijkt u ook het schetsboek van de ontwerpen onderaan deze pagina.

Stemmen

Hieronder de ontwerpen die de architect heeft gemaakt op basis van de inzendingen die we mochten ontvangen.  Bij ieder ontwerp leest u ook de toelichting van de architect.

Ontwerp 1 |  Rank en sierlijk


Bedaux de Brouwer architecten: “Bij dit idee hebben wij ons laten inspireren door de voormalige Kiosk die ooit op het plein stond. Een typische oude Kiosk met gietijzeren kolommen. De inzendingen van de bewoners verwezen vaak naar dit gebouwtje. Wij hebben dat op een eigentijdse manier proberen te vertalen naar een ranke en sierlijke vorm. Het ontwerp is gebaseerd op een zeskant, een veelvoorkomende vorm in de natuur, zoals een bijenhoningraad. Samen met het groene dak verwijst dit naar de hechte relatie tussen de inwoners van Haaren en de natuur en geeft dit vorm aan de duurzame gedachte die in Haaren leeft. Het gesloten dak met een plafond van hout, de sokkel en de stervormige kolommen maken van de kiosk een intieme plek op het plein, dat uitnodigt tot ontmoeting en verbinding.”

Ontwerp 2 | Eenvoud in steen

Bedaux de Brouwer architecten: “Bij dit idee hebben we getracht een eenvoudige en tijdloze vorm te maken, die door zijn ingetogenheid de kerk en de bestaande gebouwen aan het plein respecteert. De kiosk is gebaseerd op de cirkel, symbool van verbinding. Deze vorm kwam vaak terug bij de inzendingen van de bewoners. De vormgeving met de monumentale kolommen refereert naar de Karmalietessen kapel in Haaren, een ontwerp van Jos. Bedaux. De Kiosk is opgebouwd uit losse elementen van gerecycled en gepolijst beton. Het strakke ontwerp wordt verzacht door een houten plafond. Ook hier is gekozen voor een dak met beplanting. De kiosk biedt beschutting op het open plein en nodigt uit tot interactie tussen de bewoners van Haaren.”

Hoe verder?

Op woensdag 5 augustus maken we het winnende ontwerp bekend. Daarna werkt de architect het gekozen ontwerp definitief uit, waarna de aannemer aan de slag gaat. Eind van het jaar verwachten we dan de kiosk te kunnen presenteren.