Parkeren

In de gemeente Haaren is parkeren gratis.

 • Blauwe zone

  In het centrum van Haaren gebruikt u in de blauwe zone de blauwe schijf. In deze zone geldt een maximale parkeerduur van 2 uur.

  Waar geldt de parkeerschijfregeling?

  De parkeerschijf dient u te gebruiken op het Monseigneur Bekkersplein én in de Kerkstraat te Haaren voor huisnummers 23 t/m 37.

  Wanneer geldt de parkeerschijfregeling?

  Het is verplicht een parkeerschijf te gebruiken tijdens de winkeltijden:

  • op maandag tot en met vrijdag van 08:30 uur – 18:00 uur

  Vanwege de markt in Haaren is het niet toegestaan om uw auto te parkeren op het plein voor het gemeentehuis van woensdag 22:00 uur tot donderdag 13:00 uur.

 • Laadpalen

  Als u een elektrische auto hebt en geen eigen terrein voor een laadpunt, dan kunt u een verzoek voor een nieuw openbaar laadpunt indienen. Dit kunt u rechtstreeks bij Vattenfall doen. Om de laadpunten te gebruiken hebt u ook een laadpas nodig.

  Laadpaal aanvragen

  Laadpas

  De laadpas van Vattenfall werkt op alle laadpunten en is gratis aan te vragen. Met de laadpas laadt u voor € 0,22 per kilowattuur op de laadpunten van Vattenfall-Heijmans in Brabant en Limburg. Voor meer informatie kijkt u op: www.vattenfall.nl/producten/elektrisch-rijden of neemt u contact op met Vattenfall.

 • Gehandicaptenparkeerkaart

  Met een gehandicaptenparkeerkaart mag u parkeren op algemene gehandicaptenparkeerplaatsen. De kaart is maximaal vijf jaar geldig, persoonsgebonden en niet gekoppeld aan een kenteken.

  Voor een gehandicaptenparkeerkaart neemt u contact op met de gemeente Haaren. De kosten voor een gehandicaptenparkeerkaart zijn in 2020 € 129,00.

  Bij overlijden moet de kaart worden ingeleverd. Diefstal of verlies moet u meteen melden. Neemt u dan direct contact op met de gemeente.

 • Gehandicaptenparkeerplaats

  U bent lichamelijk beperkt en kunt uw auto niet altijd voor uw deur parkeren. Dien een aanvraag voor een eigen gehandicaptenparkeerplaats bij de gemeente in.

  Aanvraagformulier gehandicaptenparkeerplaats

  Voorwaarden

  U kunt in aanmerking komen voor een gehandicaptenparkeerplaats onder de volgende voorwaarden:

  • u hebt een gehandicaptenparkeerkaart als bestuurder op uw naam
  • u hebt een auto op uw naam
  • u kunt niet parkeren in de directe omgeving van uw woning
  • u hebt geen parkeergelegenheid op uw eigen terrein of de mogelijkheid om deze aan te leggen

  Kosten

  Soort Prijs
  Aanvraag gehandicaptenparkeerplaats op kenteken

  € 336,75

  Wijzigen onderbord kenteken € 119,25