Paspoort

Een paspoort aanvragen kan alleen op afspraak. Aanvragen en ophalen van een paspoort doet u zelf. U betaalt de kosten bij de aanvraag. Het paspoort ligt na 5 werkdagen voor u klaar. Uw paspoort is 10 jaar geldig; voor jongeren tot 18 jaar is de geldigheid 5 jaar.

Maak nu een afspraak

 • Kosten

  Product Prijs

  Geldigheid

  Paspoort vanaf 18 jaar € 73,20 10 jaar
  Paspoort tot en met 17 jaar € 55,35  5 jaar
  Paspoort voor vluchtelingen of vreemdelingen € 55,35
  Extra kosten bij spoedprocedure € 49,85
  Extra kosten bij verlies of diefstal € 0,00
  Zakenpaspoort € 73,20  10 jaar

  De extra kosten voldoet u ook bij de aanvraag.

 • Meenemen

  • uw oude paspoort, geldig of niet geldig. Als u een paspoort én identiteitskaart hebt, neem dan beide documenten mee
  • één goedlijkende pasfoto in kleur die maximaal 6 maanden oud is op het moment van aanvraag. Let op de eisen
  • pinpas of contant geld om het paspoort te betalen. Pinnen, ja graag!
  • jonger dan 18 jaar: ingevuld formulier toestemming afgifte reisdocument minderjarige en origineel identiteitsbewijs van beide ouders of van degene die het gezag over het kind heeft. Let op: alle aanvragers van een paspoort moeten bij de afspraak aanwezig zijn.
 • Nog geen 18 jaar

  Dan heb je toestemming van beide ouders of gezaghebbers nodig. Zij geven die toestemming schriftelijk of ter plekke. Voor de schriftelijke toestemming download je het formulier toestemming reisdocument minderjarige  en laat je het invullen. Je hebt daarnaast ook van beide ouders een origineel legitimatiebewijs nodig. Kan of wil maar één van je ouders geen toestemming geven? Je kunt dan vervangende toestemming vragen bij de rechtbank.

 • Spoedaanvraag

  Een spoedaanvraag doet u om uw nieuwe paspoort sneller te krijgen. Een spoedaanvraag moet u vóór 12:00 uur bij het gemeentehuis indienen. Bij een normale levering door de producent kunt u de volgende werkdag uw reisdocument vanaf 11:00 uur ophalen. Voor een spoedaanvraag betaalt u extra kosten. Vertrekt u vandaag al? Neem dan contact op met de Koninklijke Marechaussee voor een nooddocument. Zij beoordelen of u in aanmerking komt voor een nooddocument.

 • Paspoort kwijt of gestolen

  U geeft uw vermissing van uw paspoort digitaal door. U hebt hiervoor DigiD nodig.

  Daarna maakt u een afspraak voor de aanvraag van een nieuw paspoort.

 • Reizen

  Reizen met kinderen

  Sommige landen buiten het Schengengebied eisen een bewijs dat de meereizende volwassene de ouder is of het gezag heeft. Als het kind met iemand anders meereist, moet de ouder of degene die het gezag heeft hiervoor toestemming geven. Omdat het kind vaak een andere achternaam heeft dan de meereizende volwassene, kan dit problemen geven bij de douane. Voor de toestemming kunt u op de website van de Koninklijke Marechaussee de brief vinden en daar wordt ook aangegeven welke documenten u nodig heeft.

  Waar kan ik naartoe?

  Met een paspoort kunt u ook buiten Europa reizen. Meer informatie over het paspoort en eventuele aanvullende reisdocumenten vindt u op www.paspoortinformatie.nl.