Vrijwilligers en mantelzorg

Heeft u in het dagelijks leven de zorg voor een familielid of een naaste met een ziekte of handicap? Loopt u als mantelzorger tegen allerlei vragen en problemen aan? Gemeente Haaren heeft hiervoor een Steunpunt Mantelzorg. Dit wordt uitgevoerd door medewerkers van Welzijnsinstelling ContourdeTwern.

 • Steunpunt vrijwilligerswerk en mantelzorg

  Voor meer informatie over vrijwilligerswerk en mantelzorg kijkt u op de website van Contourde Twern.

 • Vrijwilligersverzekering

  Veel vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties zijn actief in de gemeente Haaren. De gemeente waardeert de inzet van deze mensen en organisaties.

  De vrijwilligersverzekering die de gemeente Haaren heeft afgesloten, is de VNG Vrijwilligersverzekering van Centraal Beheer. Op de website van Centraal Beheer vindt u de informatie en voorwaarden. Deze verzekering is bedoeld om vrijwilligers te beschermen; het aanmelden van de vrijwilligersorganisatie of vrijwilliger is niet nodig. Alle inwoners van de gemeente Haaren zijn verzekerd wanneer zij vrijwilligerswerk verrichten.

  Wanneer de schade niet op een andere verzekering van de vrijwilliger kan worden verhaald, kan met dit aangifteformulier de schade worden ingediend bij de gemeente Haaren. U kunt dit mailen naar gemeente@haaren.nl. De gemeente stuurt dit formulier door naar Centraal Beheer. Voor afwikkeling is er direct contact tussen de benadeelde vrijwilliger en Centraal Beheer.

  Voor meer informatie kunt u contact met opnemen met de gemeente Haaren.

 • Vrijwilligersvacaturebank

  De vrijwilligersvacaturebank vindt u op www.haareneen.nl. Daar vindt u de openstaande vrijwilligersvacatures in onze gemeente.